Dieet: Welke past het best bij jou en geeft het best resultaat

Dieet

Een paar kilo afvallen omdat het noodzakelijk is of omdat je een strakker figuur wil. We hebben allemaal wel mensen om ons heen die een dieet hebben geprobeerd of dat nog steeds doen. Alleen hoe weet je nou welk dieet het beste bij je past. Er zijn zoveel verschillende manieren. Er bestaan duizenden dieet programma’s en ze beloven allemaal hetzelfde. Daarnaast komen er per jaar ook nog eens honderden bij. Ze weten allemaal hoe jij het beste kan afvallen. De basis ligt bij jou. Wat vind jezelf prettig en waar reageert jou lichaam het beste op. Je kunt een hele hoop zelf en er zijn voldoende middelen die je te support tijdens de strijd tegen de kilo’s. Ga uit van jou eigen stijl.

Jouw stijl

We kunnen het eens zijn dat je een dieet zult gaan kiezen wat in jouw leefstijl past. Kijk dus goed naar je leefsituatie. Heb je een drukke baan met een gezin dan is een dieet met voldoende eten een pre. Je lichaam kan dat beter aan en zo zorg je dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Bedenk ook welke voedingsstoffen je wil laten staan. Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt en je eet graag drie keer per week pasta of rijst en je vind brood heerlijk dan is dat lastig om vol te houden. Kies dan voor een ander dieet. Wees zo eerlijk mogelijk tegen jezelf om goede resultaten te halen.

Bepaal een doel

Wil je een paar kilo’s kwijt voor de zomer? Of wil je op langere termijn veel gewicht kwijt omdat je dat voor je gezondheid het beste is? Je hebt echt een doel nodig om te bepalen welk dieet je het best kunt gaan volgen. Des te langer je dieet duurt, des te meer het belang voor een duidelijk doel.

Welk dieet past bij mij?

Koolhydraatarm dieet: je kunt met dit dieet zelf aan de gang door de koolhydraten te laten staan. Snel afvallen: zo snel mogelijk gewicht verliezen Fitchef kookboek: eiwitrijke recepten om fitter en slanker te worden Herbalife: eiwitrijke maaltijdvervanger met een coach

Sporten

Het is vaak een vergeten kindje bij het volgen van een dieet. We letten op met wat we kopen in de supermarkt. Je houdt je aan je dieet en let op met wat je eet. Alleen daar blijft het niet bij. Het is ontzettend belangrijk om (ook als je geen dieet volgt) 30 minuten per dag te sporten (of bewegen). Uit onderzoek is zelf gebleken dat als je wil afvallen dat je dan beter een uur per dag kunt bewegen. Begin met je beweging op te zoeken in je dagelijks leven. Een paar voorbeelden: op de fiets naar je werk of een kleine boodschap doen, neem vaker de trap en ga regelmatig wandelen. Tegenwoordig is het zo dat je van je huiskamer prima een fitness ruimte kan maken door allerlei online oplossingen. Dit vereist echt een stukje extra discipline naast het volgen van je dieet om ook te sporten. Je kunt ook een abonnement nemen op een sportschool bij jou in de buurt.

Krachttraining helpt

Dus even alles tot nu toe op een rij. Je kiest een dieet wat bij je past. Je gaat meer bewegen. Als je het hierbij houdt zal je ongetwijfeld een paar kilo’s van gaan afvallen. Wil je dat het wat sneller gaat? Dan is krachttraining de snelste weg naar een slanker en vooral strakker figuur. Door krachttraining bouw je spiermassa op en je stofwisseling neemt toe. Je zal meer trek hebben en meer tussendoortjes eten. Spiermassa is zwaarder dan vetmassa. Daardoor zal je merken dat je eerst iets zwaarder word, alleen je vetpercentage zal naar beneden gaan. Je verliest dus vet en krijgt daar spieren voor terug. Het is de beste manier om gezond af te vallen.

Meer bewegen is meer (anders) eten

Het klinkt een beetje raar maar bij afvallen en een goed dieet houd dat in dat je genoeg moet eten. Dat wil zeg op een gezonde manier voldoende eten. Door dat je aan het sporten bent krijg je een grotere eetlust. Je moet dus anders gaan eten om het sporten vol te houden en de calorieën die je verbrand goed op te vullen. Eet daarom meer volwaardige producten die je verzadiging geven. Denk dan aan groenten, zuivel, noten, eieren en volkoren producten. Het is maar net wat er in je dieet past. Zolang je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt en sport komt de beste versie van jezelf naar boven.

Jojo-effect

Er zijn duizenden mensen bezig met diëten. De gedachte erachter is dan ook nog eens om in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk af te vallen. Zo begint het jojo-effect al. Door de verkeerd manier van diëten begin je al met jojoën. Wanneer je dan ook nog eens stelselmatig en langdurig aan het diëten bent word jojo-effect alleen maar erger en groter. Dit heeft een negatieve werking op je gezondheid. Wat je vaak ziet is dat een jojo-effect makkelijk ontstaat bij crashdieet. Mijn advies is dan ook om een ander dieet te kiezen. Gewicht verliezen om er daarna weer terug te komen is zonde van je energie, tijd en gezondheid.

Alle diëten

Alle diëten (de lijst groeit nog steeds)staan op een rij waar je uit kunt kiezen. Het belangrijkste is bij het kiezen van een dieet is dat het in je leefstijl past. Alleen op die manier kun je een dieet volhouden en je resultaat behalen. Ik adviseer je dan ook om een dieet te kiezen waar je voeding eet met veel voedingswaarde. Je zal afvallen, er beter uitgaan zien, meer energie krijgen en je optimale gezondheid zal hebben. Op deze manier kun je op recht kan zeggen – ‘Ik Eet Me Fit’