fbpx
Iedereen wil graag fitter worden en een mooi en gezond lijf hebben. Ikzelf heb inmiddels mijn weg gevonden hoe ik een uitgebalanceerde en gezond maaltijd klaar kan maken. Nou is dat voor mij (met mijn achtergrond als kok) ook wel eens een uitdaging. Ik ben ongetwijfeld niet de laatste in die daar tegen aanloopt. Ben jij iemand die moeite heeft om een gezonde maaltijd te maken? Je wil graag fitter en gezonder worden? Zijn koolhydraten echt zo slecht? Hoeveel vet mag ik eten? Doe ik mijn boodschappen wel goed? [toc]

Het kookboek FitChef met schaduw van Mark van OosterwijckHet kookboek FitChef

Het kookboek FitChef kan je daar zeker mee helpen om een gezond en uitgebalanceerde maaltijd op tafel te zetten. Van ontbijt tot je laatste snack op de dag. Het staat er allemaal in. In FitChef staan naast recepten ook handige boodschappenlijstjes en handige voedingstips. Het is zo goed geschreven als of er alleen tegen jou gesproken word. Wat op zich al een prestatie is want, er zijn inmiddels zoveel mensen die het kookboek FitChef al thuis op de plank hebben staan.

Het voordeel van FitChef

Wat ik een groot voordeel vind is dat FitChef alleen maar als fysiek boek te krijgen is. Er moeten heerlijk vlekken in kunnen komen bij het gebruik ervan. Daaraan kun je namelijk herkennen dat het een goed kookboek is en het juiste aankoop voor jezelf. FitChef is door Mark van Oosterwijck geschreven uit eigen ervaring. Als kind heeft hij last gehad van overgewicht en heeft deze ervaring meegenomen in zijn kookboek. Denk nu niet dat het boek alleen maar geschikt is om mee af te vallen dan heb je het mis. Als sporter kun je met FitChef ook zeker uit de voeten. De recepten zijn zo gemaakt dat je als sporter genoeg eiwitten binnen krijgt bij de groei van je spiermassa.

Dit zijn de 5 pijlers van FitChef

 1. Balans in voeding
 2. Eenvoudige recepten
 3. Heerlijke van smaak met voldoende variatie
 4. Verzadigd gevoel
 5. Betaalbare ingrediënten

Ervaring(en) met het FitChef

Het is een mooi en goed geschreven kookboek. Vooral goed geschreven in de zin van dat het voor meerdere doelgroepen is. Het is zeker geen standaard afslankboek. Er staan recepten in met koolhydraten en zonder koolhydraten. Je kunt dan afvallen en een gezondere leefstijl ontwikkelen. Dat kan wel met deze methode maar als je sporter bent en wil een goede en gezonde maaltijd op tafel zetten. Spieren opbouwen doe je niet alleen door te sporten maar ook om de juiste voeding binnen te krijgen. Met FitChef lukt je dat zeker.

Smaak

Over smaak valt niet te twisten. In dit geval kun je dat wel achterwege laten. De recepten zijn goed bedacht en vrij simpel om te maken. Je kunt op die manier in een korte tijd iets lekker op tafel krijgen. Wat opvalt is dat het vrij gangbare producten zijn die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Ik hou ervan om simpel, makkelijk en lekker te koken en dat gaat prima zo.

Makkelijk in gebruik

FitChef beoordeling In het boek kun je gerecht op meerdere manier vinden. Op naam, op moment van de dag (ontbijt, snack, lunch, diner enz) en op ingrediënt. Zo kun je makkelijk een recept vinden wanneer je iets met eieren wil maken. Erg handig. Wat ik super jammer vind is dat er niet van elk gerecht een foto in staat. Dat zou wel een meerwaarde voor het boek zijn. Zelf kijk ik vaak naar wat ik lekker vind uitzien en dan ga ik het maken. Inmiddels is het tegendeel bewezen dat het ook anders kan met de recepten van FitChef.

Wat zeggen andere over FitChef?

Het boek is in 2016 uitgekomen en er zijn al veel mensen die ervaring hebben met het boek. Ik vond het leuk om een aantal recensies te lezen en wil ze dan ook graag met jullie delen.

Hebben de recepten wel de juiste samenstelling?

Koolhydraten, vetten en eiwit zijn de 3 meest belangrijke stoffen van het lichaam. Wanneer je naar deze recepten kijkt zie je duidelijk dat er nagedacht over de samenstelling. Ook de recepten zonder koolhydraten. Doordat je dan meer eiwitten eet heb je minder hongergevoel. Wanneer je dan ook nog eens gaat (extra) bewegen kun je succesvol je spiermassa laten groeien. Ik raad iedereen aan om meer eiwitten te eten. Daardoor zal je merken dat je je veel fitter gaat voelen. Ga minder koolhydraten eten en meer eiwitten. Er is wetenschappelijk bewezen dat je daar veel baat bij hebt. Hier vind je 5 voordelen op een rij:
 1. Als je eiwitrijk eet zal je merken dat veel minder honger gevoel hebt op de dag.
 2. Eiwitten helpen je dus dat je minder snack trek hebt
 3. Je spieren kunnen geen eiwitten missen. Eiwitten zorgen ervoor dat je spieren kunt opbouwen.
 4. Eiwit verhoogt je stofwisseling en je vetverbranding
 5. Een koolhydraatarm dieet met veel eiwit is effectiever dan vetarm eten
Uit onderzoek blijkt dat mensen meer gewicht verliezen met een eiwitrijk dieet dan met een vetarm dieet. Door deze verandering van eten merkte men duidelijk verschil. Een ander onderzoek wijst uit dat bij mannen de behoeft om te snacken tussendoor met 60% omlaag ging. Dus FitChef is echt een uitkomst voor iedereen.

Waarom FitChef een goede deals is

 1. De juiste prijs kwaliteit verhouding als je kijkt naar kookboeken
 2. Met de recepten krijg je de juist voedingsstoffen binnen
 3. Mooi “echt” boek
 4. Makkelijk te bereiden recepten zonder poespas
 5. Goedkope gerechten met ingrediënten die je in elke supermarkt kan krijgen
 6. Ideaal te combineren met sporten want je boekt zeker resultaat

Waar kan ik FitChef bestellen?

Er zijn diverse plekken wat je FitChef kunt kopen. Mijn advies is om het direct bij Mark van Oosterwijck te kopen. Mark heeft een mooie webshop hiervoor en daar vind je nog meer informatie. Je hebt het boek (als je voor 21:00 bestelt) de volgende dag al in huis. Het past door de brievenbus dus je hoeft er niet voor thuis te blijven. En je betaalt geen verzendkosten. Wanneer je het boek besteld op FitChef.nl kun je het 30 dagen gratis uitproberen. Je hebt namelijk 30 dagen niet goed geld terug garantie. Op het moment dat het boek je niet bevalt dan kun je het gemakkelijk terugsturen en krijg je je geld terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *