Gezondheid

Gezondheid (health) word vaak aangegeven in onderzoeken als het belangrijkste levensgeluk. Niemand kan duidelijk beschrijven wat gezondheid precies is. Het is dan ook voor iedereen anders. Toch willen we een poging wagen om duidelijk te krijgen wat gezondheid betekent in het dagelijks leven. Daardoor klinkt het dan ook logisch dat wanneer we gezond zijn we duizenden wensen hebben. Er zijn geen grenzen in het verwezenlijken van je dromen. Alleen wanneer je gezondheid je in de steek laat dan vervagen de dromen en ben je maar met één ding bezig. Beter worden!

Gezond blijven

De relatie tussen voeding en gezondheid is nauw met elkaar verbonden. Eet gevarieerd en gezond. Daar blijft het alleen niet bij. Je zal meer moeten doen om gezond te blijven. Naast een gezond eetpatroon is slapen net zo belangrijk. Voldoende slaap verkleind de kans op overgewicht en ziekte. Terwijl als je overgewicht hebt de kans groot is dat je slecht slaapt. Wanneer aan je gezondheid wil gaan werken is op tijd naar bed gaan een pré.

Ga bewegen en sporten voor je gezondheid

Het is voor iedereen belangrijk die een gezonde levensstijl wil om voldoende te bewegen. Zorg ervoor dat je regelmatig beweegt en sport. Je zal merken dat je conditie beter word en je spieren sterker. Met als gevolg daarvan is dat je je fitter zal gaan voelen. Er word aangeraden om 30 minuten bewegen per dag naast je dagelijkse activiteit. Bij overgewicht is lichaamsbeweging extra belangrijk voor je om gezond te kunnen leven. Door te bewegen verklein je de kans op gezondheidsproblemen. Er word dan ook aangeraden om 60 minuten per dag te bewegen als je overgewicht hebt.

Het belang van een goede gezondheid

Leven we daadwerkelijk echt zo gezond? We horen dat er iemand in onze omgeving een gezondheidsprobleem krijgt dan schrikken we toch. Doe je er echt alles aan om dat te voorkomen? Ook tijdens alle drukte in je leven? De magnetronmaaltijd is toch wel erg makkelijk. En je blijft thuis na een dag hard werken terwijl je naar de sportschool zou gaan. Neem het heft in eigen handen voor een gezond leven. We kunnen stellen dat alleen jij ervoor kan zorgen dat je gezond eet. Dat je voldoende beweegt en voldoende rust neemt. Dat is de basis van een gezond leven.