fbpx

Snel afvallen zonder honger om op ons ideale gewicht te komen dat willen we allemaal. Herken je dit? We gaan allerlei dingen doen en zoeken om te veranderen in het dagelijks leven om snel af te vallen. Ik heb een paar voorbeelden:

Minder eten
Extreem vaak naar de sportschool
Hoppen van dieet naar dieet
….

Ik denk dat ik nog wel even door kan gaan. Wat ik je graag wil laten zien is dat als je 3 simpele stappen zet in je dagelijks leven dat je op een gezonde manier snel kan afvallen. En dat zonder jojo-effect. Alle kilo’s die eraf gaan blijven eraf. Wel is het belangrijk dat je alle aanwijzingen volgt die in dit artikel beschreven staan. Dat doen we stap voor stap. Zo blijven de kilo’s eraf en is het makkelijk om toe te passen.

Wat kan ik verwachten als ik het snel afvallen stappenplan volg?

1. Tot 2 kilo per week afvallen (meer is mogelijk, als je het goed doet)
2. Snel en gezond afvallen zonder hongergevoel door anders te gaan eten
3. Een snellere stofwisseling door te bewegen

Wanneer je al deze drie punten strak gaat volgen dan zal je merken dat je snel resultaat zal zien. Het is niet moeilijk en iedereen kan dit. In dit artikel vertellen we je precies wat je moet doen en je kan gelijk beginnen.

Ook leggen we uit waarom de manier van snel afvallen zo goed werkt, zodat je weet precies wat er gebeurt in je lichaam. Je kan dit eetpatroon net zo lang volgen tot dat je tevreden bent over de vorm van je lichaam. Het kan zijn dat je plaatselijk wil afvallen zoals; billen, buik of je bovenbenen. Zelf dat is mogelijk (je leest dat verder op in het artikel).

Voordat je begint moet je dit weten!

Ons hedendaagse voedingspatroon bevat veel koolhydraten en suikers. Die zijn in bijna elke product te vinden die wij dagelijks eten. Kijk maar eens op het etiket en je zal al snel suiker tegenkomen. Als er geen suiker inzit dan kom je wel enkelvoudige koolhydraten tegen. Deze koolhydraten zet je lichaam om in suiker. We hebben ook suiker nodig als energiebron. Alleen we krijgen vaak zoveel binnen dat we een overschot hebben aan energie dat we niet alles gebruiken. Het overschot aan suikers word dan omgezet in vet. Dit is wat er (even plat gezegd) gebeurt in ons lichaam.

Terwijl wetenschappers hebben aangetoond dat je lichaam ‘gemaakt’ is om energie uit gezonde vetten en groenten te halen.

Voeding

Hoe meer enkelvoudige koolhydraten je eet, hoe dikker je wordt. Het is wellicht een beetje vreemd, maar hoe meer vet je eet, hoe fitter je bent. We hebben het wel over de gezonde vetten. Vergis je hier niet in, want dat is nogal een belangrijk punt. De gezonde vetten zitten vooral in noten en vette vis. Gezonde vetten schade de gezondheid niet en je krijgt er veel energie voor terug.

Beweging

Ons leefpatroon bestaat voor veel mensen uit de hele dag zitten. We staan op en gaan naar ons werk om vervolgens 8 tot 9 uur te zitten. Daarna gaan we weer naar huis om te gaan zitten aan tafel (wat ik je trouwens aanraad) om te eten. Vervolgens gaan we op de bank zitten met achter de tv. Het is wellicht een herkenbaar patroon. Het is namelijk de realiteit dat dit ons dagelijkse beweegpatroon is. Vergeet niet dat het word aangeraden om elke dag 30 minuten te bewegen per dag voor een gezond lichaam.

Ons lichaam is namelijk gemaakt om te bewegen. De Universiteit van Leicester heeft aangetoond dat je de kans op een gezond lichaam en overgewicht verkleind door te bewegen. Het klinkt allemaal heel logisch, maar de meeste mensen voelen zich moe en hebben geen fut meer om te bewegen.

Het beste voor je lichaam is om een korte periode een extreme inspanning te doen. Hoewel het lichaam gemaakt is om voortdurend te bewegen zorgt dit voor een snelle verbranding van je vetten in je lichaam. Op deze manier kun je in een korte periode snel afvallen.

Het plan voor snel afvallen

Het plan bestaat uit 3 belangrijke punten die (als je het goed doet) je helpen bij het snel afvallen.

1: Geen enkelvoudige koolhydraten en suikers meer
2: Eet meer eiwitten, gezonde vetten en groenten
3: Ga meer bewegen

We zullen alles stap voor stap doornemen zodat je een goed beeld krijgt wat je nu precies moet doen. Het is absoluut niet moeilijk en het gaat een groot deel over eten en bewegen.

1: Geen enkelvoudige koolhydraten en suikers meer

Enkelvoudige koolhydraten noemen we ook wel snelle koolhydraten. Dan wordt er bedoelt dat het lichaam snel energie krijgt uit deze producten. Je kunt deze snelle koolhydraten vinden in brood, pasta’s, rijst, aardappelen, koek, snoep, gebak en ijs. Alles waar granen en suiker inzit, zitten deze koolhydraten in.

Langzame koolhydraten worden op een ander manier opgenomen door je lijf. Deze langzame koolhydraten daar heb je veel langer wat aan. Tot tegenstelling tot de enkelvoudige koolhydraten. Het is vaak een korte periode dat je lichaam er iets aan heeft tot dat je weer de enkelvoudige koolhydraten of suikers binnen krijgt. We krijgen binnen 10 minuten een energieboost en daarna is de energie weg.

Koolhydraten bevatten veel energie. Alleen de energie die vrij komt uit koolhydraten wordt gemakkelijk in ons lichaam omgezet in vet. Mits je deze energie nodig hebt bij bijv. het sporten. De truc is om veel meer als vroeger te gaan eten. Dus meer gezonde vetten, veel meer gezonde groenten en veel minder suiker en koolhydraten.

Het is de bedoeling dat je de informatie die je leest in je voordeel gaat gebruiken. Je word je nu bewust van hoe bepaalde dingen werken in je lichaam. Nu je het weet kun je daar makkelijker iets aan gaan doen. Snel afvallen doe je niet alleen, dat doen je samen met gezond eten. Zorg ervoor dat je nu zoveel mogelijk de enkelvoudige koolhydraten laat staan, met name suiker.

Laat de volgende dingen staan:
Suiker (dit zit in zoveel dingen! Zoals koek, snoep, gebak, ijs en …. Kijk maar een in je kast op diverse etiketten van verschillende producten. Het zal je verbazen waar allemaal suiker inzit.)
Brood
Rijst en noedels
Pasta
Aadappels
Frisdranken
Kant-en-klare voedingsproducten (zoals magnetronmaaltijden, pizza, maar ook vruchtensappen in pak kun je het beste laten staan).

2: Eet meer eiwitten, gezonde vetten en groenten

We willen snel afvallen. Je ontkomt er niet aan om dan anders te gaan eten. Immers heeft je huidige voedings- en beweegpatroon er voor gezorgd dat je nu het gewicht hebt dat je hebt. Een van de voedingsstoffen die we te weinig binnen krijgen zijn eiwitten. Eiwitten zijn voor ons lichaam een bouwstof en zorgt ervoor dat er in ons lichaam spieren opgebouwd kunnen worden. Dit is een belangrijk punt voor als je wil afvallen. Wanneer je spieren groeien gaat je vetpercentage naar beneden. Dit zorgt ervoor dat je niet gaat jojoën en dat je langer op een gezond gewicht blijft.

Daarnaast zijn er veel onderzoeken gedaan. Wat is nou het effect van meer eiwitten eten. Snel afvallen in combinatie met meer eiwitten eten zorgt er ook voor dat veel langer verzadigd bent. Er zijn nog meer effecten merkbaar:
60% van de mensen denkt minder aan eten (bron)
50% van de mensen hebben minder zin in een snack ’s avonds
400 calorieën worden er minder gegeten op een dag!

Makkelijk en snel afvallen doe je door dagelijks eiwitten te eten!

Eiwitten vind je in:
Eieren
Peulvruchten
Noten
Vis en schelpdieren
Vlees: kip, gevogelte, rund, varken etc.

Gezonde vetten

Zoals je hebt gelezen is niet alleen meer eiwitten eten belangrijk maar vooral de combinatie met de gezonde vetten. Zoals je hebt kunnen lezen zijn gezonde vetten je vriend in plaats van je vijand. Gezonde vetten zorgen voor meer energie en dat maakt snel afvallen nog makkelijker. Wanneer je een verzadigd gevoel hebt en je bruist van de energie word afvallen een eitje.

Hier zijn een aantal gezonde vetten op een rij:
Kokosolie
Roomboter
Palmolie
Olijfolie (alleen koud)
Noten
Zaden
Vette vis (haring, makreel, paling en sardientjes)

Let er goed op dat je de gezonde vetten neemt. Andere vetten zijn slecht voor je lichaam omdat ze bijna niet af te breken zijn. Tijdens het afvallen wil je dat juist voorkomen. Daarnaast overlijden er meer dan 100 mensen per dag aan hart- en vaatziekten (bron). Het is aan te raden om de verzadigde vetten zoveel mogelijk te laten staan.

Meer groenten

Het is ondenkbaar dat je er bent met meer eiwitten en gezonde vetten. We hebben natuurlijk ook vezels. Er word geadviseerd om elke dag 25 gram vezels toe je te nemen voor een goede darmflora. Er zit natuurlijk meer achter. Wat dacht je van alle vitamines, mineralen en spoorelementen die in de groenten zitten? Ook die maken deel uit van 1 van de 3 hoofdvoedingsstoffen die je helpen bij het snel afvallen.

Hieronder wat voorbeelden van wat groeten:
Komkommer
Tomaat
Sla
Uien
Broccoli
Bloemkool
Witte kool
Spruiten
Spinazie
Andijvie
Prei

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Alle groenten mag je eten. Kijk wel uit met de bonensoorten. Je mag ze eten alleen doe dat met mate, deze kunnen je afslankproces vertragen. Kortom; Snel afvallen = meer groenten eten, voldoende eiwitten en de juiste vetten!

3: Ga meer bewegen!

Meer bewegen is voor de meeste mensen de oplossing. De meest mensen zien daarom ook het snelste resultaat. Simpelweg omdat de beweging er vaak ook mist in hun leefstijl. Toch leggen de meeste gezondheidssites daar de nadruk op. Nou vergeet het maar, want er is wetenschappelijk bewezen dat snel afvallen voortkomt uit 80% voeding en 20% beweging.

Een studie van Harvard (bron) heeft aangetoond dat bewegen zeker belangrijk is. Voor volwassene is dan ook aan te raden om 30 tot 60 minuten bewegen per dag. Bij die beweging maakt het niet zo heel veel uit wat je doet. Als je hartslag maar omhoog gaat zodat je calorieën verbrand is het al een inspanning. Alleen snel afvallen ga je niet bereiken met een paar keer de trap op en af. Nou wil ik je niet ontmoedigen als je nu al vaak de trap neemt. Blijf dat juist vooral doen.

Wat je moet willen bij snel afvallen is juist de mogelijkheden opzoeken om juist alle beweging op te pakken waar kan. Combineer je dagelijkse dingen met wat meer beweging. Wellicht heb je wat aan een aantal voorbeelden:

Ga met de fiets naar je werk
Loop naar een toilet wat verder van je werkplek
Ga een stevig stukje lopen tijdens je lunchpauze
Neem wat vaker de trap
Zet je auto bij het boodschappen doen zover mogelijk van de ingang

Op deze manier krijg je al wat meer beweging dan je normaal gesproken zou krijgen. Het advies luid dan ook om meer te bewegen en ook te gaan sporten. Dat wil niet zeggen dat je gelijk naar de sportschool moet om 5 dagen in de week te gaan sporten. Daar is zeker niks mis mee, maar loop niet te hard van stapel.

Sporten

Wist je dat heel makkelijk zelf thuis kan sporten? Het advies is dan ook om zeker krachttraining te doen. Nou kun je allerlei materialen aanschaffen om zo snel mogelijk resultaat te krijgen. Het kan ook anders. Je kunt je lichaamsgewicht gebruiken als hulpmiddel. Denk aan pull-ups, push-ups, wall-sits, lunges, squats en zo kunnen we nog wel even door gaan. Er zijn zat oefeningen die je makkelijk thuis kunt doen.

Begin eens met één tot drie keer per week een half uurtje te doen. Het zal je verbazen wat het resultaat is. Wees als vrouw niet bang om dat je dadelijk een bodybuilder bent. Krachttraining zal alleen maar je lichaam wat strakker maken. Om een bodybuilder te worden zal je veel meer moeten trainen en je voedingspatroon zo aanpassen dat de spiergroei veel meer gestimuleerd word. Wees dus niet bang en ga lekker aan de slag zodat je snel kan afvallen zonder honger.

Samenvatting

Je weet nu precies wat je moet doen om snel te kunnen afvallen. Het is belangrijk dat je alle adviezen en tips in dit artikel volgt. Alleen zo krijg je resultaat.

Je kunt op deze manier snel en gezond afvallen en wat je goed moet weten is dat als je een pond tot een kilo per week afvalt dat dat al heel erg snel is. Je hoeft ook niet jezelf elke dag te wegen, want daar kun je jezelf alleen maar gek mee maken. Een keer per week is met dan voldoende.

Let op je boodschappenlijstje zodat je niet te veel enkelvoudige koolhydraten in huis haalt en neem meer eiwitten en groenten mee. Beweeg 30 tot 60 minuten per dag actief en je zal snel resultaat zien.

Na het lezen van dit artikel heb je de basis van het afvallen wel door en weet je wat je wel een niet moet eten. Heel veel succes met afvallen en we horen graag van je wat het resultaat is.

Leuke tip:
Maak een voor foto en hang deze op de koelkast. Zo word je elke dag aan je doel herinnert en als je op je streefgewicht bent een na foto. Je zal verstelt staan wat het verschil is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *